חקירה משטרתית המתנהלת במסגרת ההליך הפלילי אינה דבר של מה בכך שכן, לא פעם, מדובר בהליך ארוך וסבוך. כתוצאה מכך, מסמיך החוק את המשטרה לבקש מבית המשפט להורות על הארכת מעצרו של חשוד, עוד בטרם הוגש כנגדו כתב אישום, וזאת לצורך חקירתו באין מפריע. במידה שקיים חשד סביר לביצוע העבירה מצדו וחשוב מכך – חשד סביר לכך שהימצאותו מחוץ לכתלי בית המעצר, תוביל לשיבוש הליכי החקירה, לבריחה מרשויות החוק לסיכון בטחונו של הציבור, ויש צורך לקיום הליכי חקירה שלא ניתן לבצעם אלא כשהחשוד נמצא במעצר – תבקש המשטרה מבית המשפט להאריך את מעצרו לשם חקירתו. מעצר מסוג זה נקרא מעצר לצרכי חקירה ובלשון העם "מעצר ימים".
הארכת המעצר (במסגרת מעצר הימים) הנה עד ל-15 יום בכל פעם ולא יותר מ-30 יום בסך הכל. עם פקיעתה של תקופה זו דורש החוק מהמשטרה לסיים את הליך איסוף הראיות ולהחליט האם בכוונתה לשחרר את החשוד או להגיש כנגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
עם זאת, לא פעם, עושה המשטרה שימוש במעצר הימים על מנת לנסות ולהלחיץ את החשוד ולגרום לו להודות בעבירות שאותן הוא, אולי, לא ביצע. באופן טבעי, שהיה של מספר ימים מאחורי סורג ובריח תשפיע באופן מהותי על הלך הרוח של כל אדם ועל נכונותו לומר ולעשות כל דבר שעשוי להביא לשחרורו, במיוחד אם מבטיחים לו הבטחות שאין מאחוריהן כיסוי או אם משתמשים כנגדו בתחבולות ובתרגילי חקירה שהוא אינו מכיר, כגון שימוש בהקלטות בתא המעצר ובמדובבים.
על מנת להימנע מעיוות דין חמור ישנה חשיבות גדולה לכך שחשוד, אשר כנגדו הוגשה בקשה למעצר ימים, ייוצג בפני גורמי אכיפת החוק על ידי עורך דין פלילי בעל מוניטין וניסיון רב שנים. המטרה העיקרית של עורך הדין תהיה להוכיח למשטרה ולשופט, אשר לפתחו תונח הבקשה, כי אין מקום להאריך את מעצרו של החשוד וכי אין סכנה לשיבוש הליכי חקירה באם מרשו ישהה מחוץ לכלא. להחלטה מהסוג הזה עשויה להיות השפעה מכרעת הן על מצבו הנפשי של הנאשם והן על ההכרעה הסופית בתיק. זאת, משום שכל ספק, לרבות הקל שבקלים, אותו יצליח לעורר עורך הדין בליבם של נציגי המשטרה ומערכת המשפט – עשוי להביא לסיום הפרשה מבלי שיוגש כתב אישום ובקשה למעצר עד לתום ההליכים.
המשרד מתמחה בייצוג חשודים בהליכי מעצר ימים, וזאת מתוך אמונה שלמה כי יש לעשות הכל על מנת למנוע מהמשטרה להאריך את מעצרו של החשודים במידה שהדבר אינו חיוני להמשך איסוף הראיות בתיק.